ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 

1.jpg
 
Aravani.png

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ | Ανώτερα Θεωρητικά
Ο Θεόδωρος Αντωνίου, από τους πιo διαπρεπείς και πολυγραφότατους σύγχρονους καλλιτέχνες, διάγει λαμπρή καριέρα ως συνθέτης, μαέστρος και καθηγητής πανεπιστημίου, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Σπούδασε βιολί, φωνητική και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και το Ελληνικό Ωδείο, με περαιτέρω σπουδές στη διεύθυνση και σύνθεση στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου και στο Διεθνές Μουσικό Κέντρο του Ντάρμστατ. Δίδαξε μουσική στα διακεκριμένα Πανεπιστήμια του Στάνφορντ και της Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και στη Μουσική Ακαδημία της Φιλαδέλφειας, πριν του ανατεθεί η θέση του καθηγητή σύνθεσης στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης το 1978, θέση την οποία κατείχε ως τον Οκτώβριο του 2008, οπότε και ανακηρύχθηκε Ομότιμος Καθηγητής. Οι περισσότεροι Έλληνες συνθέτες της νεότερης γενιάς υπήρξαν μαθητές του.  Διδάσκει στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες από το 1999.
 

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΑΡΑΒΑΝΗ | Προετοιμασία για τα Μουσικά Σχολεία, Πιάνο
Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο σε ηλικία 6 ετών και απέκτησε το Δίπλωμά της με καθηγητή
τον διακεκριμένο σολίστα και παιδαγωγό, Διονύσιο Ορπή. Παράλληλα σπούδασε Ωδική και Αρμονία με τον
μαέστρο και συνθέτη Θάνο Ερμήλιο, Αντίστιξη με τον Σπύρο Κλάψη και Φούγκα με τον Μιχάλη Μεσσήνη,
αποφοιτώντας με βαθμό Άριστα. Παρακολούθησε σεμινάρια Σύνθεσης με τους Χ. Λαμπριανίδη, Χ.
Ξανθουδάκη, καθώς και πιάνου με τους S. Petroff, E. Rjanof, Μ.Τιρίμο, Γ. Παπαιωάννου, Δ. Ευνουχίδου,
Κ. Κατσαρή και Δ. Τουφεξή. Συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες σε μουσικές εκπομπές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης και έλαβε μέρος σε πολλές συναυλίες και ηχογραφήσεις. Υπήρξε καλλιτεχνική διευθύντρια αθηναϊκών ωδείων και μουσικών σχολών. Είναι μέλος εξεταστικών επιτροπών σε πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις επί σειρά ετών. Είναι Έφορος του Αθηναϊκού Χορωδιακού Συνόλου (ATHENS CHOIR ENSEMBLE), με το οποίο έχει πραγματοποιήσει σημαντικές καλλιτεχνικές εμφανίσεις σε χορωδιακά φεστιβάλ και διαγωνισμούς σε όλη την Ελλάδα και στην Ιταλία. Επί δεκαετίες διδάσκει πιάνο και θεωρητικά της μουσικής και ασχολείται με την προετοιμασία μαθητών για τις εισαγωγικές εξετάσεις των μουσικών σχολείων της χώρας.

IMG_6508 Elina.JPG

ΕΛΙΝΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ | Πιάνο
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε πιάνο και θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο με την Ε. Μπαλτοπούλου και συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στις τάξεις των Μπέττυ Μπαρζούκα – Γαϊτάνου (Δίπλωμα σολίστ πιάνου με Άριστα παμψηφεί, Α’ Βραβείο και χρηματικό έπαθλο στη μνήμη Γ.Θέμελη ) και Γ. Φιτσιώρη ( Πτυχίο Αρμονίας). Έχει παρακολουθήσει διετή κύκλο σπουδών μουσικής αφηγηματολογίας και ανάλυσης, σεμινάρια στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα με τον σολίστ Β. Τσαμπρόπουλο. Έχει λάβει μέρος ως ερμηνεύτρια σε master-classes των M.Tirimo, S.Dorenski, N.Petrof, J.Lateiner, P.Badura-Skoda στην Ελλάδα και το εξωτερικό ( Ακαδημία Mozarteum Salzburg, Aκαδημία Sion Ελβετίας ). Έχει ηχογραφήσει μουσική για τον κινηματογράφο κι έχει συμμετάσχει σε συναυλίες της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών, παρουσιάζοντας έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Εμφανίζεται τακτικά ως σολίστ, αλλά και με σχήματα μουσικής δωματίου στην Αθήνα και στην επαρχία. Είναι μέλος του πιανιστικού σχήματος Pianorizons του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες. Επίσης, αποτελεί πιανιστικό ντούο με τον διακεκριμένο σολίστ Δ. Αναστόπουλο, με τον οποίο  το 2014 θα παρουσιάσουν σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο «Μουσικές ιστορίες για δύο πιάνα» του Θάνου Μικρούτσικου. Είναι απόφοιτος του Χημικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Profile_1.jpg

ΚΡΥΣΤΑΛΙΑ ΓΑΪΤΑΝΟΥ  | Βιόλα, Μουσική Δωματίου
Η Κρυσταλία Γαϊτάνου σπούδασε βιολί, βιόλα και ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες απ’ όπου έλαβε Πτυχίο βιόλας, Πτυχίο Αρμονίας και Δίπλωμα βιόλας με Άριστα παμψηφεί, Α’ Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο. Ως υπότροφος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σπούδασε βιόλα στο Παρίσι με τον Vincent Aucante και την Isabelle Lequien αποκτώντας το Diplome Superieur και Diplome de Perfectionnement ενώ με τις υποτροφίες του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Manhattan School of Music (Helen Whitaker Scholarship) συνέχισε στο Manhattan School of Music της Νέας Υόρκης όπου σπούδασε με τη βιολίστα Karen Dreyfus αποκτώντας τα πτυχία Master of Music και Professional Studies Degree. Είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως μουσικός ορχήστρας έχει παίξει υπό την διεύθυνση των: Kurt Masur, James Levine, Rafael Frühbeck de Burgos, Leonard Slatkin, Philippe Entremont, Vladimir Ashkenazy, Pinchas Zukerman, José Ramón Tebar κ.ά. ενώ έχει συμπράξει μεταξύ άλλων με πολλές Συμφωνικές Ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου ανά τον κόσμο. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με το Broadway Bach Ensemble, το Σύνολο Εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Μέλος του κουαρτέτου Κoronis, διδάσκει βιόλα και μουσική δωματίου στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες.

γουδιωτη.jpg
graikousis.jpg
 

ΝΤΙΝΑ ΓΟΥΔΙΩΤΗ  | Μονωδία
Η Ντίνα Γουδιώτη γεvvήθηκε στηv Αλεξάvδρεια Αιγύπτoυ. Πήρε δίπλωμα μovωδίας από τo Ωδείo ΛEA Αμμοχώστου - Κύπρου και με υπoτρoφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου, συνέχισε σπουδές στo ΩΔΕIΟ ΑΘΗΝΩΝ. ΄Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διάσημους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συvαυλίες στηv Κύπρο, Αθήvα, Θεσσαλovίκη, Κρήτη, Ρόδo, και άλλες πόλεις της Ελλάδoς, στηv Βενετία και Παβία Iταλίας, στην Ταρασκόν Γαλλίας, και στο Λovδίvo. Τo 1989 ίδρυσε το σωματείο "Λυρική Έκφραση", με τo oπoίo αvέβασε λυρικά έργα σε πρώτη Πανελλήνια εκτέλεση, όπου είχε τov πρωταγωvιστικό ρόλo. Υπήρξε επί 10 χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Ωδείων. Διδάσκει μονωδία στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες.
 

ΑΡΗΣ ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ | Πιάνο 
Γεννήθηκε στην Αθήνα.  Σπούδασε πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών απ’ όπου πήρε το δίπλωμά του με Α΄ βραβείο και χρυσό μετάλλιο. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Detmold στην Γερμανία στο τμήμα «Μουσική Παιδαγωγική» στην τάξη του M. Kellig και στο τμήμα «Καλλιτεχνικής Ωρίμανσης» στην τάξη του Γάλλου πιανίστα Jean-Efflam Bavouzet από όπου πήρε το ακαδημαϊκό δίπλωμα πιάνου (Reifeprüfung-Diplom) με άριστα. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στο Detmold (Αμφιθέατρο Ακαδημίας και Brahms-Saal), στο Hannover (Αμφιθέατρο της Waldorfschule και Maritin-Saal), στο Bielefeld, Wittmund, Herford και στην Πολωνία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικές Πέμπτες» του Sopot, στο Gdansk, στο Φεστιβάλ Ηρακλείου Κρήτης (Κηποθέατρο Χατζιδάκις, Βικελαία Βιβλιοθήκη), στο Αναγεννησιακό φεστιβάλ Ρεθύμνου (Τζαμί Νερατζέ) και ως σολίστ με την «Δημοτική Συμφωνική Πειραματική Ορχήστρα Ρεθύμνου» στο Ενετικό Κάστρο Fortezza, στο φεστιβάλ Χανίων, στο διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο και ωδείο Athenaeum, στον φιλολογικό σύλλογο «Παρνασσός» στο κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης, στο φεστιβάλ Σύμης, στο ίδρυμα Κακογιάννη, στο ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, στο ιστορικό μουσείο Υδρας, στο κάστρο της Νάξου, στο Πήλιο, στο πνευματικό κέντρο Μυκόνου και στους πολυχώρους «Διέλευσις» και «Πινακοθήκη». Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συναυλία για την «πανσέληνο του Αυγούστου» το 1999 στην Δήλο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 2005, διακρίθηκε σε ακρόαση της EPTA (European Piano Teachers Associations) όπου του διοργάνωσαν ατομικό ρεσιτάλ. Συνεργάζεται με την ηθοποιό – σκηνοθέτη Μάνια Παπαδημητρίου που παρουσιάζουν την μουσικό-θεατρική παράσταση «Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία» σε κείμενα της Μ. Παπαδημητρίου. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο φεστιβάλ της Αίγινας το 2012 και συνεχίζει σε πολυχώρους και θέατρα της Αθήνας, καθώς επίσης παρουσιάστηκε και στην Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λήμνο, Ναύπακτο, Ιτέα, Ηράκλειο, Χανιά  Μυτιλήνη, Μουσείο Δελφών, Αιγές, Αιγίρα, Λιβαδειά και Κόρινθο. Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες.
 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή, ενώ πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές θεατρολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris III. Έχει διδάξει στο Τμήμα Θεάτρου (ΑΠΘ) και Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), καθώς και στις Δραματικές Σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του ΚΘΒΕ, όπου και εργάστηκε ως σύμβουλος δραματολογίου. Ως σκηνοθέτης μουσικού θεάτρου και όπερας έχει συνεργαστεί με ΕΛΣ (με την οποία συνεργάζεται ως σταθερός σκηνοθέτης από το 2013), Φεστιβάλ Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Όπερα Νόυκαιλν Βερολίνου, ΜΜΘ, Όπερα Θεσσαλονίκης, «Όπερες των Ζητιάνων», ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ.ά. Έχει σκηνοθετήσει έργα κλασικού ρεπερτορίου, αλλά και σύγχρονων συνθετών, ενώ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την σκηνική αναβίωση της ελληνικής οπερέτας.
 

ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΦΙΛΗ | Φλάουτο
Η Μαρία Θεοφίλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε φλάουτο στην τάξη του Σπύρου Παπικινού, αποκτώντας το 2009 δίπλωμα από το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες με βαθμό "Άριστα παμψηφεί" και Β' Βραβείο. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα με τον Παναγιώτη Δράκο. Διδάσκει φλάουτο και φλογέρα στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες και στο Αριστοτέλειο Ωδείο Πειραιά, ενώ έχει συνεργαστεί ως φλαουτίστα με την ορχήστρα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (2007-2010), την Α.Σ.Ο.Ν. (2010), κι έχει κληθεί ως έκτακτη στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (2014). Είναι υποψήφια διδάκτορας μουσικολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Master of Music από το Royal Holloway College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

karampas.jpg

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣ | Τρομπόνι
Ο Ευάγγελος Kαραμπάς γεννήθηκε το 1980 στην Άρτα και ξεκίνησε τις πρώτες του μουσικές σπουδές το 1993 στην Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος της Κέρκυρας με δασκάλους τους O. Γκόγκα, Ν. Φαρούγγια και Γ. Κούρκουλο αποσπώντας πολλές τιμητικές διακρίσεις. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Ιόνιο Ωδείο Κέρκυρας και στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών με Καθηγητή τον Kωνσταντίνο Αυγερινό. Το 2000 έλαβε το Πτυχίο Αρμονίας και το Δίπλωμα Τρομπονιού με βαθμό "Άριστα Παμψηφεί". Από το 1998 ήταν 1ο Τρομπόνι της Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων ενώ από το 1999 έως σήμερα είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Συγκροτήματος Xαλκίνων Πνευστών "Μέταλλον". Επίσης από το 1998 είναι τακτικός συνεργάτης του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Τρομπονιού με σημαντικούς καθηγητές όπως οι Ingemar Roos, John Marcellus, Irwin Wagner, Enrique Crespo, Scot Hartman, Jörgen van Rijen και Jessica Gustavsson. 

KOTROKOIS-3,5X4,5.JPG

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΤΡΟΚΟΗΣ | Διεύθυνση Χορωδίας
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Δράματος του Graz, Διεύθυνση Φωνητικών Συνόλων, Τραγούδι, Σύνθεση και Διεύθυνση Ορχήστρας, και συνέχισε τελειώνοντας τις μεταπτυχιακές του σπουδές το 1994. Υπήρξε καθ΄ όλη την διάρκεια των σπουδών του, εναλλάξ, υπότροφος της πόλης του Graz, του Υπουργείου Επιστημών και Έρευνας της Αυστρίας, και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Σ. Ωνάσης. Το 1994, ίδρυσε το επαγγελματικό μουσικό σύνολο "ΠολυΦωνία". Από τότε έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συνεργασθεί ως διευθυντής φωνητικών συνόλων, με τα μεγαλύτερα ωδεία της Αθήνας. Έχει δώσει πολλές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Γ΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ως διευθυντής μουσικών συνόλων. Έχει συνθέσει μουσική για μικρά και μεγάλα μουσικά σύνολα. Eχει εκδώσει μέσω της Fm Records σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση έργα του μοναδικού έλληνα αναγεννησιακού συνθέτη Φ.Λεονταρίτη. Aπό το 1999 έως σήμερα, είναι διευθυντής σπουδών, του Ωδείου «Ηχομορφές». Από το 2007 έως το 2010 δίδαξε στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Διεύθυνση Φωνητικών Συνόλων. Το 2010 είναι ιδρυτικό μέλος και εκπαιδευτής φωνής, της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Φωνής και Κατάποσης Αθηνών-VSC ενώ από το 2011 έως σήμερα συνεργάζεται με το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες ως καθηγητής Διεύθυνσης Χορωδίας.

Γ.ΜΑΝΔΥΛΑΣ.jpg

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΔΥΛΑΣ | Βιολί
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1969 και σε ηλικία εννέα ετών ξεκίνησε μαθήματα βιολιού. Το 1987 συνέχισε τις σπουδές του στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών στην τάξη του διακεκριμένου καθηγητή Στέλιου Καφαντάρη, απ’ όπου αποφοίτησε το 1990 παίρνοντας δίπλωμα βιολιού με Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο, ενώ επίσης  του  απονεμήθηκε  το  ειδικό  μετάλλιο  της Εβδομηκονταετίας του Ελληνικού Ωδείου. Με υποτροφίες  του «Ιδρύματος Α. Ωνάση» και του «Ιδρύματος Μουσηγέτης»  συνέχισε τις σπουδές του στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου και  ακολούθως στην Κρατική Ανώτατη Σχολή Μουσικής της Στουτγγάρδης, όπου ως πρώτο βιολί του  κουαρτέτου «Απόλλων» μελέτησε με το παγκοσμίου φήμης κουαρτέτο εγχόρδων «Melos» και το 1999 απέκτησε το μεταπτυχιακό ανώτατο δίπλωμα σολίστ «Solistenklasse»  στην τάξη του καθηγητή Wilchelm Melcher. Έχει  παρακολουθήσει και συμμετάσχει  σε σεμινάρια των Dorothy Delay, Zakhar Bron, Igor Oistrach, κουαρτέτου Alban Berg και κουαρτέτου Chilingirian. Του έχει απονεμηθεί  το βραβείο «Howard Prize» του Βασιλικού Κολλεγίου Μουσικής του Λονδίνου. Ήταν Εξάρχων βιολιστής (Konzertmeister) στην Συμφωνική Ορχήστρα της Βάδης – Βυρτεμβέργης ( Württembergische Philharmonie) από το 1995 ως το 2008, με την οποία  έχει κάνει περιοδείες στην Ισπανία, Ελβετία, Ολλανδία και Ιαπωνία. Με το τρίο εγχόρδων «Mander» έχει ηχογραφήσει για το Ραδιόφωνο της Νοτιοδυτικής Γερμανίας.  Από το Σεπτέμβριο του 2008 είναι Κορυφαίος Α΄ στην Κρατική  Ορχήστρα Αθηνών.

mendrinos.jpg

ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ | Θεωρητικά, Ανώτερα Θεωρητικά
Ο Νίκος Μενδρινός γεννήθηκε το 1964 στον Πειραιά. Σπούδασε, μεταξύ άλλων, ανώτερα θεωρητικά της Μουσικής (πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με άριστα παμψηφεί- διδάχθηκε από τους Γ.Ζερβό, Παν.Αδάμ, Αλέξ.Καλογερά, Γ.Φιτσιώρη κ.ά.) και πιάνο, τα οποία και διδάσκει. Παρακολούθησε ακόμη μονοετείς ή διετείς κύκλους σεμιναρίων πάνω στη Μουσικοκινητική αγωγή C.Orff και τη Μουσική-Ρυθμική-Κινητική αγωγή J.Dalcrose, την Ανάλυση-ερμηνεία τονικών/ατονικών έργων, την ενορχήστρωση, τις μεθόδους διδασκαλίας του πιάνου κλπ. Εκτός από διάφορα ωδεία, έχει διδάξει στα Μουσικά Γυμνάσια/Λύκεια Αλίμου και Πειραιά, τα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα Παλλήνης και Γείτονα Βάρης, τις Σχολές Μωραϊτη και πολλούς δήμους. Είναι μέλος της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικού σκακιού.

MPALLOGIANNHS.jpg

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ | Κιθάρα
Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Με καθηγητή τον Θ. Τεμζελίδη πήρε πτυχίο κλασσικής κιθάρας με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» και Διάκριση, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα Ανώτερα Θεωρητικά (Πτυχία Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας) με καθηγητή τον Σ. Ιωαννίδη. Συνεχίζοντας τις σπουδές του στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες παίρνει δίπλωμα Σολίστ με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» και Α’ Βραβείο. Για την επίδοσή του η καλλιτεχνική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Εξαιρετικής Ιδιοφυΐας στη μνήμη του Χαράλαμπου Εκμεκτσόγλου. Είναι κάτοχος των διπλωμάτων «Guitar Performer’s Certificate» και «Licentiate Diploma of Guitar Performance» από το Πανεπιστήμιο  Trinity, London. Έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις σε διαγωνισμούς κλασσικής κιθάρας, μεταξύ των οποίων και το Α’ βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Κλασσικής Κιθάρας Βόλου. Συμμετέχει συνεχώς ως προσκεκλημένος Σολίστ σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια σημαντικών Ελλήνων και ξένων κιθαριστών (H. Kappel, M. Barrueco, R. Aussel, D. Grimes, Κ. Κοτσιώλης, Ε. Ασημακόπουλος, κ.α.). Συνεργάζεται ως σολίστ με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών ερμηνεύοντας πολλές φορές σε πρώτη εκτέλεση έργα των εκπροσώπων της νεότερης γενιάς των Ελλήνων συνθετών, πολλοί εκ των οποίων του έχουν αφιερώσει έργα τους. Έχει συνεργαστεί με τον παγκοσμίου φήμης φλαουτίστα Christian Plouvier στο πλαίσιο του προγράμματος ‘’Things from Belgium’’,  υπό την αιγίδα της Βελγικής Πρεσβείας. Είναι απόφοιτος του Νομικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

bouraspetros.JPG

ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ | Πιάνο
Ο Πέτρος Μπούρας γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο το 1990 και τις ολοκλήρωσε το 2006, όπου έλαβε το δίπλωμα του με Άριστα Παμψηφεί και Βραβείο, τάξη Βικτωρίας Χρηστοφή. Έκτοτε έχει παρακολουθήσει  μαθήματα από μεγάλους σολίστ, όπως οι Yonty Solomon, France Clidat, Bernard Ringeissen, Francesco Nicolosi, Thierry Rosbach, Elena Ashkenazy, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, Απόστολος Παληός. Τον Ιούλιο του 2006 παρακολούθησε μαθήματα πιάνου και μουσικής δωματίου στην Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία της Αλσατίας (Musicalta), ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ύστερα από ακρόαση έγινε δεκτός για Master στην Eρμηνεία από το Trinity College of Music του Λονδίνου (τάξη του καθηγητή Yonty Solomon). Είναι κάτοχος Πτυχίου Ειδικού Αρμονίας και Αντίστιξης. Έχει πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων, όπως σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ως σολίστ. Έχει εργαστεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή, είναι ιδρυτικό μέλος του Galan Trio, είναι μέλος της Oticons Orchestra και Ensemble, που ειδικεύονται στην Κινηματογραφική Μουσική, είναι καθηγητής πιάνου και μουσικής δωματίου, ενώ παράλληλα συνθέτει μουσική για παραστάσεις χορού και θεάτρου.

Economou1.jpg

ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ | Διεύθυνση Ορχήστρας
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς επίσης βιολί, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο.  Λαμβάνοντας πέντε υποτροφίες συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης αποκτώντας Master στη διεύθυνση ορχήστρας και Διδακτορικό στη σύνθεση. Δάσκαλοι του υπήρξαν μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της διεθνούς μουσικής σκηνής, οι Θόδωρος Αντωνίου, Lukas Foss, Jorma Panula, Gianluigi Gelmetti και David Hoose. Έχει τιμηθεί με έντεκα βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, έχει διευθύνει όλες τις ελληνικές ορχήστρες και πολλές ορχήστρες του εξωτερικού, ενώ τα έργα του έχουν παιχτεί με μεγάλη επιτυχία ανά τον κόσμο. Είναι μόνιμος αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, διευθυντής του Μουσικού Τμήματος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, καθηγητής διεύθυνσης ορχήστρας στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Το 2011 και κατόπιν ψηφοφορίας εκατό μουσικών διαφορετικών εθνικοτήτων, εξελέγη καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κατάρ με την οποία πραγματοποίησε περισσότερες από πενήντα εμφανίσεις και ταυτόχρονα ηχογράφησε για την εταιρεία Naxos. Πρόσφατα διηύθυνε το γκαλά των νικητών του διαγωνισμού Operalia 2013 του Placido Domingo υπογράφοντας αμέσως μετά συμβόλαιο τακτικής συνεργασίας. Από το 2012 ο Μιχάλης Οικονόμου εκπροσωπείται από το κορυφαίο καλλιτεχνικό γραφείο IMG Artists και πραγματοποιεί περισσότερες από σαράντα συναυλίες ετησίως.

apostolospalios.png

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΛΗΟΣ | Πιάνο
Γεννημένος στην Καρδίτσα
o σολίστ πιάνου Απόστολος Παληός χαρακτηρίστηκε ως «καταπληκτικός πιανίστας» (Cyprien Katsaris) και  «ασυνήθιστα χαρισματικός, επικοινωνιακός και αφοσιωμένος μουσικός με σπουδαία φινέτσα, εκφραστικότητα και καλλιτεχνική οντότητα» (Y. Solomon). Διπλωματούχος πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, σπούδασε στις Μουσικές Ακαδημίες Βερολίνου και Λειψίας, όπου έλαβε σολιστικό δίπλωμα master με άριστα παμψηφεί και διάκριση. Μελέτησε με σημαντικές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού στερεώματος, όπως οι A. Ciccolini, M. PerahiaC. Katsaris, Y. Solomon, R. Szidon, Γ. Χατζηνίκος. Υπότροφος των Ιδρυμάτων Ι. Κωστόπουλου, Κόσμος εν Αρμονία, του Κρατιδίου της Σαξωνίας, του Friedrich Ebert Stiftung και του ΙΚΥ. Βραβευθείς πολλών διεθνών διαγωνισμών πιάνου, μουσικής δωματίου και σύνθεσης στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, τιμήθηκε με τον έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών και κέρδισε το Βραβείο Gina Bachauer του Ιδρύματος World in Harmony. Από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής τού απονεμήθηκαν οι διακρίσεις του καλύτερου νέου καλλιτέχνη της χρονιάς και του καλύτερου δίσκου. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί σε σημαντικές συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Ρωσία, Νορβηγία, Ρουμανία, Κύπρο, Τουρκία, Η.Π.Α) και σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου (Philharmonie Βερολίνου, Κοnzerthaus Bιέννης, Carnegie Hall Ν. Υόρκης). Ηχογράφησε μεταξύ άλλων για την Naxos, έχει συμπράξει με σημαντικές ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Συμφωνική Ορχήστρα Βερολίνου, Orquesta Ciudad de Granada κ.ά) και πραγματοποίησε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργων. Πρώην μέλος του πιανιστικού κουαρτέτου Aurora και του συγκροτήματος σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble, ενώ έχει διατελέσει λέκτορας πιάνου στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και καλλιτεχνικός διευθυντής του κύκλου συναυλιών Νέοι Κλασικοί. 

asterios.jpg
 

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΟΥΦΤΗΣ | Βιολοντσέλο
Ο Αστέριος Πούφτης ξεκίνησε τις σπουδές του στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί και τιμητική διάκριση, υπό την εποπτεία  του καθηγητήRussi Dragnev. Το Σεπτέμβριο του 1997 έγινε δεκτός στην ακαδημία Guildhall του Λονδίνου, πρώτα στην τάξη του καθηγητή Stefan Popov και μετέπειτα στην τάξη του καθηγητή Oleg Kogan, απ’ όπου και απέκτησε το Bachelor of Music Degree, με υποτροφία του ιδρύματος «Αλεξάνδρα Τριάντη». Απέκτησε το Master’s Degree in MusicPerformance και το Advanced Instrumental StudiesCourse με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Υπήρξε μέλος της Κρατικής και της Δημοτικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Επίσης, έλάβε μέρος σε ορχηστρικά σεμινάρια στο Λονδίνο με τους:  Kurt Masur, Sir Colin Davis, Leonard Slatkin, Sir Simon Rattle, PaoloOlmi. Επελέγη να συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου στο London Symphonyrchestra  Stringchemexperience. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και έχει δώσει αρκετά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος του “Duo Piacere”,  του κουαρτέτου εγχόρδων Arosis και συμπράττει τακτικά με τον κιθαρίστα Νίκο Ζάρκο, ερμηνεύοντας σπάνιο ρεπερτόριο για κιθάρα και βιολοντσέλο.  Από το Σεπτέμβριο του 2003, είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ως Β' Κορυφαίος στα βιολοντσέλα.

Sdoukos Elias (1).jpg

ΗΛΙΑΣ ΣΔΟΥΚΟΣ | Βιόλα
Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην τάξη του Ι. Τζουμάνη στο Ωδείο Αθηνών (βιολί) και συνέχισε στις τάξεις των: Ι. Χ. Κάρτερ (βιόλα) και Ι. Βατικιώτη (βιόλα) Ελληνικό Ωδείο όπου πήρε δίπλωμα βιόλας το 1997 με άριστα παμψηφεί και  βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» στην Γερμανική Μουσική Ακαδημία του Essen, όπου αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2000 με βαθμό «1» στην τάξη του Sven Arne Tepl.  Έχει εμφανιστεί  στην Γερμανία, Αυστρία,  Ισλανδία, Αυστραλία, Νίγηρα, Μπουρκίνα-Φάσο, Μάλι, Τουρκία, Κύπρο, Ελλάδα. Ξεχωρίζουν: (Sinfonia concertante του W.A.Mozart με την Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  , “Climax under control” της Μ. Χ. Κριθαρά -  παραγγελία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών- , Trauermusic του Ρ. Hindemith, Concerto για βιόλα και ορχήστρα του Bela Bartok-Mέγαρο Μουσικής Αθηνών-, Concerto για βιόλα και ορχήστρα του Κ.Στυλιανού-παραγγελία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου), έργα γραμμένα για την Έ νωση Ελλήνων Μουσουργών από διακεκριμένους σύγχρονους συνθέτες: Θ. Αντωνίου, Α. Μπαλτάς, Γ. Χατζημιχελάκης, Γ. Κουμεντάκης.  Για τις εμφανίσεις του αυτές έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Συνεργάζεται ως σολίστ με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών. Διετέλεσε, Α’ Κορυφαίος στην ορχήστρα της ακαδημίας του Essen και της Deutsche Kammerakademie am Neuss, εξάρχων της   “Sinfonietta”  Ορχήστρας  του  Δήμου Χανίων, Α’ Κορυφαίος της “Ισλανδικής Ορχήστρας Δωματίου” στο Ρέυκιαβικ.  Από το 2001  κατέχει τη θέση του Α΄ κορυφαίου στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.  Είναι καθηγητής  Βιόλας  στα Ωδεία “Μουσικοί Ορίζοντες”, “Ωδείο Αθηνών” και στο “Hellenic-American University”.

Margarita Syngeniotou1.jpg
 
Terzakis Panayotis.jpg

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΥΓΓΕΝΙΩΤΟΥ | Μονωδία, Musical
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά (πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας) , και τραγούδι με την Καίτη Παπαλεξοπούλου. Τον Ιούνιο του 1997 της απενεμήθη δίπλωμα μονωδίας με το βαθμό 'Άριστα παμψηφεί και Α' βραβείο". Έχει εμφανισθεί ως σολίστ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Κύπρος, Τουρκία, Αλβανία). Από το 1996 συνεργάζεται μόνιμα με το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, ερμηνεύοντας έργα ελλήνων και ξένων συνθετών, πολλά από τα οποία σε πρώτη εκτέλεση. Από το 1996 συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε πολυάριθμες παραγωγές μεγάλης γκάμας ρεπερτορίου από το μπαροκ έως τον εικοστό αιώνα. Συνεργάστηκε σε όλες της Παραγωγές της Πειραματικής σκηνής της ΕΛΣ, μέχρι το 2011, ερμηνεύοντας έργα ελλήνων και ξένων συνθετών σε πρώτη εκτέλεση. Συμμετείχε σε πολλές παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Εγχόρδων Σόφιας, την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, τους Σολίστ της Πάτρας, τα Φεστιβάλ Πάτρας, Δελφών, Aix-en-Provence, το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου Βόλου κ.α., Έχει, επίσης, συνεργαστεί στις ΗΠΑ με τις ορχήστρες ΑLΕΑ ΙΙΙ (Βοστόνη) και New England Symphonic Ensemble (Carnegie HaII, Νέα Υόρκη). Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία και την Τηλεόραση. Η δισκογραφία της περιλαμβάνει πρώτες εκτελέσεις ελλήνων συνθετών (Γ. Ιωαννίδη, Γ. Α. Παπαϊωάνου κ.α.). Διδάσκει μονωδία στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες και στο Hellenic-American College.  

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ | Εκπαιδευτής φωνής
Τραγουδιστής-performer, μουσικός και εκπαιδευτής φωνής με πολυετή εμπειρία στον τομέα της φωνητικής διδασκαλίας, ο Παναγιώτης Τερζάκης  έχει αναπτύξει μία προσωπική μεθοδολογία εκπαίδευσης και ανάπτυξης των φωνητικών και επικοινωνιακών ικανοτήτων, συνδυάζοντας ασκήσεις από  διαφορετικές τεχνικές σε συνάρτηση με σωματικές δράσεις. Απέκτησε Δίπλωμα Μονωδίας από το Αττικό Ωδείο και Bachelor of Arts με ειδίκευση στη Μουσικολογία από το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος (Deree College). Ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright  συνέχισε τις σπουδές του στο The Longy School of Music της Βοστώνης από το οποίο αποφοίτησε με Master of Music in Vocal Performance (Vocal Pedagogy & Performance) σπουδάζοντας παράλληλα όπερα και υποκριτική. Έχει εμφανιστεί στην Αμερική, στην Ευρώπη αλλά και στην Κίνα τραγουδώντας στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ρώσικα, γιαπωνέζικα, εβραϊκά και, φυσικά, στη μητρική του γλώσσα, σε θεματικές παραστάσεις, ατομικά ρεσιτάλ και projects. Παράλληλα με τους μουσικούς χώρους στις ΗΠΑ, έχει τραγουδήσει σε δεκάδες εκκλησίες όλων των δογμάτων με κλασσικό, αναγεννησιακό και γκόσπελ ρεπερτόριο. Δισκογραφικά είναι ενεργός από το 2009: "Far Away Land” (2009), "Free”  (2012),  «Οι μπαλάντες της Νόνης» (2016). Ως τραγουδιστής και performer κατανοεί απόλυτα τις δυσκολίες των επαγγελματιών φωνής και προτείνει λύσεις και εφαρμογές με άμεσα αποτελέσματα. Όλοι οι επαγγελματίες που έχουν εκπαιδευτεί από τον Παναγιώτη Τερζάκη, εργάζονται πολύ επιτυχημένα στο θέατρο, στο τραγούδι, στην τηλεόραση αλλά και στον ιδιωτικό χώρο της εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

tselikas-photo-5.jpg

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΛΙΚΑΣ | Όμποε
Ο Γιάννης Τσελίκας είναι Διπλωματούχος όμποε από το Ωδείο Αθηνών στην τάξη του κ. Claude Chieleut και πιάνου από το Εθνικό Ωδείο στην τάξη του κ. Uwe Matschke. Σπούδασε επίσης Αρμονία και Αντίστιξη στην τάξη του κ. Παναγιώτη Αδάμ στο Ωδείο Ατενέουμ. Είναι απόφοιτος του τμήματος μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Ιανουάριο του 1999 ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές με έμφαση στην ιστορία και θεωρία της μουσικής στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης με τις υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, την υποτροφία του Ιδρύματος Γεροντέλη, την υποτροφία της Αχέπα και του Πανεπιστημίου της Βοστόνης. Ως ομποΐστας έχει συνεργαστεί με τις κυριότερες ορχήστρες της Αθήνας, ενώ έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες συναυλίες μουσικής δωματίου και σύγχρονης μουσικής στην Αθήνα και τη Βοστώνη.  Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με τη μεγάλη μουσική βιβλιοθήκη της Ελλάδας Λίλιαν Βουδούρη, έχει γράψει τα σημειώματα για τις συναυλίες σύγχρονου μουσικού συνόλου ALEA III της Βοστόνης, ενώ έχει επιμεληθεί την εκτύπωση και αποκατάσταση διαφόρων έργων Ελλήνων συνθετών. Από το 1999 έως το 2003 δίδαξε θεωρία της μουσικής στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης ενώ από το 2013 διδάσκει όμποε στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες.

marinostranoudakis.jpg
 

ΜΑΡΙΝΟΣ ΤΡΑΝΟΥΔΑΚΗΣ | Κρουστά
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης ενώ ταυτόχρονα σπούδασε στη Σχολή Κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου με καθηγητές  τους Κωνσταντίνο Βορίση και Κωνσταντίνο Θεοδωράκο, όπου αποφοίτησε το 2007 με διακρίσεις. Το 2008 έπειτα από πρόσκληση του Prof.  Peter Prommel έδωσε εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Detmold της Γερμανίας. Σπούδασε τύμπανα ορχήστρας  με τον τυμπανιστή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου Wieland Welzel καθώς και  με τον τυμπανιστή  της Συμφωνικής Ορχήστρας του Μπόχουμ Arend Weitzel. Έχει συνεργαστεί με την NordWestDeutsche Philharmonie, Bielefelder Philharmoniker, Radio Kammerfilarmonie Netherlands, Detmolder Kammerorchester και είναι τακτικός συνεργάτης του LandesTheater Detmold, ενώ συμμετέχει σε σύνολα μουσικής Μπαρόκ στη Γερμανία όπως η Baroque Academy of Hochschule für Musik Detmold, Orchestre “La Réjouissance“. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με όλες τις Ορχήστρες  που εδρεύουν στην Αθήνα (ΚΟΑ, ΕΛΣ, ΕΡΤ, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής), τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και υπήρξε μέλος του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής. Από το 2009 σπούδασε στο Detmold με υποτροφία του Gesellschaft der Freunde und Förderer der Hochschule für Musik Detmold E.V  με βασικό καθηγητή τον Prof.Peter Prommel  και καθηγητές τους, Nancy Zeltsman, Fumito Nunoya, Sven Pollkötter και  Georgi Varbanov, Christian Schönefeldt και Mike Turnbull. Το 2013 ολοκλήρωσε τις σπουδές (Bachelor of Music Orchestra Musician) του  με εξειδίκευση στα  Τύμπανα Ορχήστρας και Μπαρόκ Τύμπανα Ορχήστρας. Έχει διατελέσει βοηθός καθηγητή στο Hochschule für Musik Detmold με τομέα τη διδασκαλία των Τυμπάνων και το Ρεπερτόριο Ορχήστρας για τύμπανα. 

Dimitris Tsoukas.jpg

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΚΑΣ | Μουσική Τεχνολογία
Ο Δημήτρης Τσούκας είναι συνθέτης/θεωρητικός, αρθογράφος και εκπαιδευτικός. Σπούδασε κλασική κιθάρα, ανώτερα θεωρητικά και μουσική σύνθεση στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Είναι κάτοχος του ALCM Diploma in Composition από το London College of Music and Media, Thames Valley University καθώς και του Mmus in Composition από το Royal Holloway University of London με διάκριση. Κερδίζοντας την υποτροφία Thomas Holloway Scholarship, συνέχισε τις σπουδές του ολοκληρώνοντας διδακτορική διατριβή στη σύνθεση με την οικονομική υποστήριξη του ιδρύματος PRS Foundation. Τον Σεπτέμβριο του 2009 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Από το 2009 έχει διδάξει μουσική τεχνολογία και σύγχρονη μουσική στο Κεντρικό Ωδείο, στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στο Μητροπολιτικό κολλέγιο, στον Άκτο, στην Κύπρο (Σχολή Καλών Τεχνών Πάφου) και στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια και summer schools όπως το CoMA, CMΙ, Animasyros κα. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Δίφωνο, στο διαδικτυακό περιοδικό τέχνης artmag.gr και στο the art foundation.  

 

* ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ