ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ 


Στην πολύχρονη πορεία του, το ΩΔΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ έχει θέσει τις βάσεις μιας νέας εκπαιδευτικής μονάδας, μέσα από την οποία εμπεδώνεται η εμπιστοσύνη, ο ενθουσιασμός και η πίστη στην πνευματική ανάπτυξη της σύγχρονης νεολαίας.

Το Ωδείο ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1999 από τον διακεκριμένο πιανίστα, μουσικολόγο και παιδαγωγό Κωστή Γαϊτάνο και την εκλεκτή πιανίστα και παιδαγωγό Μπέττυ Γαϊτάνου - Μπαρζούκα. Απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές, σολίστες και παιδαγωγούς, σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας, οι οποίοι εγγυώνται την ποιότητα των μουσικών σπουδών και δεσμεύονται για την καλλιέργεια και την ανάδειξη του ταλέντου των μαθητών.

Το λογότυπο του Ωδείου απαθανατίζει τη Θεά Νίκη να σαλπίζει σε πλώρη πλοίου. Η επιλογή του δεν ήταν τυχαία, καθώς η Νίκη είναι η αλληγορία της πνευματικής αξίας και τα φτερά είναι, σύμφωνα με τον Πλάτωνα, σύμβολα της ευφυϊας και εξύψωσης της ψυχής. Το αργυρό τετράδραχμο το οποίο απεικονίζει την φτερωτή Θεά Νίκη του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες, αναφέρεται στην περήφανη ναυτική νίκη του Δημητρίου του Πολιορκητού επί του Πτολεμαίου Α΄ της Αιγύπτου στη Σαλαμίνα της Kύπρου το 306 π.X. Η Θεά Νίκη από τις πρώτες απεικονίσεις της είναι απεσταλμένη, ακόλουθος και σύμβολο των θεών, κυρίως του Διός και της Αθηνάς, οι οποίοι χαρίζουν νίκη στον πόλεμο, στον στίβο καθώς και σε διαγωνισμούς ποίησης και μουσικής.

Το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες είναι αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού* και δραστηριοποιείται στην Κύπρο με 26 Παραρτήματα και Συνεργασίες.

* Αριθμός Απόφασης: ΥΠ.ΠΟ. ΚΑΤΕΧΝ/Δ/16259-24/5/99 - Φ.Ε.Κ. 1093/7.6.1999