Back to All Events

PERFORMANCE COACHING


«PERFORMANCE COACHING»
Επί Σκηνής Ενδυνάμωση
Σεμινάριο Καθοδήγησης προς την Προσωπική σου Καλλιτεχνική Σφραγίδα
με την ΚΑΤΙΑ ΠΑΣΧΟΥ

Θέλεις να διεκδικήσεις δυναμικά την επόμενη ακρόαση;
Θέλεις να έχεις τη δική σου ξεχωριστή παρουσία σε μια συναυλία ή παράσταση;
Θέλεις να εξερευνήσεις σε βάθος το δυναμικό σου και τον ήχο σου ως καλλιτέχνης και να δίνεις κάθε φορά επί σκηνής το δικό σου;
Θέλεις να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου επί σκηνής με καθοδήγηση που θα σε αναδείξει και θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση;

Πρακτική Σεμιναρίου 
Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν βιωματικά τεχνικές:
•    αναπνοής και στάσης σώματος κατά την εκτέλεση έργου
•    διάδρασης μέσα στην ομάδα και δημιουργικό παιχνίδι
•    υποκριτικής και έκφρασης πάνω διαλόγους  από το σύγχρονο θέατρο και τον κινηματογράφο
με στόχο εξερευνήσουν το προσωπικό τους υλικό και να αποκτήσουν πρόσβαση στο «συναισθηματικό τους σώμα». Στη συνέχεια με συνοδεία πιανίστα μαθαίνουν να χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνικές στο τραγούδι/μουσικό έργο, εμπλουτίζουντας τον ήχο τους με το προσωπικό τους υλικό. 
Το Σεμινάριο αρχίζει με μια εσωτερική παρουσίαση και ολοκληρώνεται με ανοικτή παρουσίαση σε κοινό. Οι συμμετέχοντες έχουν την επιλογή οι παρουσιάσεις τους να βιντεοσκοπούνται, και στο τέλος να παραλάβουν DVD με την αρχική και την τελική συμμετοχή τους στο σεμινάριο.

Δομή Σεμιναρίου
Α. Μέρα: 

«Εσωτερική συναλία» οι συμμετέχοντες με συνοδεία πιανίστα παρουσιάζουν τα κομμάτια που θα δουλέψουν στο πλαίσιο του τριήμερου σεμιναρίου. 
«Εγώ στο Τώρα» Γνωρίζουμε τις τεχνικές ερμηνείας και μέσα από καθοδήγηση, διάδραση και εφαρμογή πάνω σε διαλόγους από θεατρικά κείμενα εξερευνούμε «το συναισθηματικό μας σώμα». 
Β. Μέρα: «Μαθαίνω να ακούω» Οι συμμετέχοντες εξασκούνται μέσα από ένα συνδυασμό ασκήσεων  να αντιδρούν φυσικά στο περιβάλλον και εφαρμόζουν στο μουσικό κείμενο. 
Γ. Μέρα: «η Σχέση μου με το Κείμενο» οι συμμετέχοντες έχοντας εξοικειωθεί με τις τεχνικές-κλειδιά και επιτρέπουν τη φυσική σύνδεσή τους με το μουσικό κείμενο.
«Ανοικτή Παρουσίαση» οι συμμετέχοντες συνοδεία πιανίστα παρουσιάζουν σε μια ωριαία συναυλία με κοινό το αποτέλεσμα του σεμιναρίου. 
Ρεπερτόριο: επιλογής του καλλιτέχνη (κλασικό σύγχρονο παραδοσιακό έντεχνο ποπ )
Συμβουλεύουμε τον καλλιτέχνη να έχει εξοικειωθεί με το μουσικό κείμενο της επιλογής του (κατά προτίμηση από μνήμης -ειδικά για τους τραγουδιστές- και σε ένα τεχνικό επίπεδο στο οποίο θα αισθάνεται ο ίδιος άνετα με το μουσικό κείμενο) ώστε να απορροφήσει τις πληροφορίες του σεμιναρίου στο μέγιστο βαθμό.

Συμμετέχοντες:
Το Σεμινάριο μπορεί να είναι ανοικτό σε:
•    ενήλικες 
•    ηθοποιούς, μουσικούς και τραγουδιστές όλων των ειδών μουσικής
•    σπουδαστές, επαγγελματίες, ερασιτέχνες.  
Κόστος: 90 ευρώ (+12 Ευρώ το DVD των παρουσιάσεων, προαιρετικό)
Ημερομηνίες: 1, 2, 3 Δεκεμβρίου 2016
Ώρες:  18:00-21:00 (1,2/12) και  3/12: 17:00-19:00 μάθημα
20:00 Συναυλία με κοινό

ΚΑΤΙΑ ΠΑΣΧΟΥ
Η λυρική σοπράνο Κάτια Πάσχου το 2015 εμφανίστηκε ως Papagena στην όπερα Μαγικός Αυλός/Mozart στην Εθνική Λυρική Σκηνή, όπου έχει επίσης τραγουδήσει τους ρόλους Musetta(La Bohème/Puccini), Valencienne(Εύθυμη Χήρα/Lehàr) και Adele (Νυχτερίδα/Strauss).
Τον Ιανουάριο του 2011 πρωταγωνίστησε ως «Susanna» στους «Γάμους του Φίγκαρο» του Mozart στο Τορίνο και ως «Αρετή» στην «Κρητικοπούλα» του Σ. Σαμάρα με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Το 2008 έδωσε το επίσημο ατομικό της ρεσιτάλ στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, ως νικήτρια του διεθνούς διαγωνισμού Artists International Presentations.
Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ, Ναυπλίου, Κυκλάδων, Σαντορίνης, Δημήτρια και έχει δώσει ρεσιτάλ δίπλα στο διεθνούς φήμης μπάσο Δημήτρη Καβράκο. Το 2004 με υποτροφία από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης συνέχισε τις σπουδές και τη δραστηριότητά της στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μονωδία στο Mannes College of Music NYC.
Mε όραμα να έρθει η λυρική τέχνη πιο κοντά στο νεανικό και ευρύ κοινό η Κάτια ανέπτυξε δράσεις, όπως το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συμμετοχική Όπερα» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, την παράσταση «Τρεις Σοπράνο στο Τσάι μου» στο Gazarte, αλλά και το τραγούδι «Νύχτα Αστεριών» σε συνεργασία με το hip hop συγκρότημα ΝΕΒΜΑ, που κυκλοφόρησε το 2013 από την Heaven. Το 2015 δημιούργησε με έδρα το Ίδρυμα Θεοχαράκη το “The Katia PaschouProject”, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολιστικής προσέγγισης για νέους καλλιτέχνες.
www.katiapaschou.com