ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ


Οι συναντήσεις της Μελοδραματικής Σχολής με τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Αλέξανδρο Ευκλείδη αρχίζουν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 στις 5:30 μ.μ. Θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση γνωριμίας την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, ώρα 6:00 μ.μ.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 5:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ. και στο τέλος της χρονιάς θα δοθεί Παράσταση- Παρουσίαση.
Το μάθημα είναι ανοιχτό για τους μαθητές μονωδίας Σχολής Ανωτέρας, Πτυχιούχων και Διπλωματούχων του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες καθώς και άλλων Ωδείων. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή, ενώ πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές θεατρολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris III. Έχει διδάξει στο Τμήμα Θεάτρου (ΑΠΘ) και Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), καθώς και στις Δραματικές Σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του ΚΘΒΕ, όπου και εργάστηκε ως σύμβουλος δραματολογίου. Ως σκηνοθέτης μουσικού θεάτρου και όπερας έχει συνεργαστεί με ΕΛΣ (με την οποία συνεργάζεται ως σταθερός σκηνοθέτης από το 2013), Φεστιβάλ Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Όπερα Νόυκαιλν Βερολίνου, ΜΜΘ, Όπερα Θεσσαλονίκης, «Όπερες των Ζητιάνων», ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ.ά. Έχει σκηνοθετήσει έργα κλασικού ρεπερτορίου, αλλά και σύγχρονων συνθετών, ενώ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την σκηνική αναβίωση της ελληνικής οπερέτας.