Back to All Events

Tο DANCE ABILITY συναντά την κλασική μουσική. Νέο μάθημα!


Tο Dance Ability συναντά την κλασική μουσική!
Εργαστήριο δημιουργικής κίνησης για άτομα μεικτών δυνατοτήτων, εστιασμένο σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το Dance Ability μετά την μεγάλη απήχηση που έχει στο εξωτερικό, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Είναι μία μοναδική μέθοδος χορού για μεικτές ομάδες ανθρώπων με και χωρίς αναπηρίες. Δημιουργήθηκε στην Αμερική το 1987 από τον Alito Alessi και διδάσκεται σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης. 

Στόχοι του:
Να παρέχει την ευκαιρία σε ανθρώπους με ή χωρίς αναπηρίες, καθώς και σε ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες, να βρεθούν μαζί σε μία καλλιτεχνική εξερεύνηση και να δημιουργήσουν μία κοινωνική ομάδα.
Να βοηθήσει στην κατανόηση και στην άρση  των προκαταλήψεων που πιθανόν υπάρχουν  μεταξύ των ατόμων με και χωρίς αναπηρίες.
Να καλλιεργήσει την πολιτισμική και καλλιτεχνική ποικιλία διαμέσου της παράστασης, της επικοινωνίας και της μόρφωσης.
Να ενθαρρύνει την εξέλιξη και την παράσταση του σύγχρονου χορού.
Στα μαθήματα δουλεύουμε πάντα με εργαλείο μας τον αυτοσχεδιασμό. Το κινητικό υλικό και οι χορογραφίες δημιουργούνται από τις ιδέες των μελών της ομάδας , χωρίς να απομονώνουν κανέναν και δίνουν τη δυνατότητα συνεργασίας ανθρώπων με διαφορετικές σωματικές ικανότητες. Η μέθοδος χτίζει την αυτοεκτίμηση του ατόμου σε σχέση με την κίνηση και το χορό, μέσα σε ένα περιβάλλον που υποστηρίζει τις συναισθηματικές, σωματικές και δημιουργικές του ικανότητες, με βασική προϋπόθεση το σεβασμό  στα όρια και στις ιδέες  των μελών της υπόλοιπης ομάδας. Η βασική διδασκαλία του DanceAbility βασίζεται στο να αντιλαμβανόμαστε και να ακολουθούμε τις δικές μας σωματικές επιθυμίες και ανάγκες, οι οποίες ωφελούν το σύνολο και δημιουργούν ένα κοινό έδαφος για καλλιτεχνική έκφραση και εξερεύνηση. Καλλιεργεί, επίσης, την κιναίσθηση, την αντίληψη του χώρου και τη σωστή χρήση του σε σχέση με την ομάδα και την εξοικείωση με διαφορετικούς τρόπους κίνησης. Η κλασική μουσική συνοδεύει τα μαθήματα είτε σε ηχογραφημένη μορφή, είτε θα παίζεται ζωντανά από μαθητές του Ωδείου.

Το εργαστήριο χωρίζεται σε 2 κύκλους:
Α' Κύκλος: Οκτώβριος- Δεκέμβριος Β' Κύκλος: Ιανουάριος - Μάιος.
Στο τέλος κάθε κύκλου, οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Ωδείο. Η πρώτη παρουσίαση είναι τον Δεκέμβριο 2014.
Τμήμα Ενηλίκων αρχάριων.
Κόστος: 30 Ευρώ /Μήνα 
Διδάσκει η ΄Αννα Βεκιάρη
Επόμενο Μάθημα την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 στις 19.00 - 20.00
Απαραίτητη η Δήλωση Συμμετοχής στη Γραμματεία του Ω.Μ.Ο. τηλ. 210 3821396.
 

Η Άννα Βεκιάρη σπούδασε χορό στην Aνώτερη Eπαγγελματική Σχολή Χορού της Άννας Πέτροβα. Είχε δασκάλους την Άννα Πέτροβα, την Καρολίνα Φωτοπούλου, τη Βάσω Πλακωτάρη,  τη Ντορίνα Καλεθριανού και την Πατρίτσια Λάζου. Είναι κάτοχος των διπλωμάτων της Royal Academy of Dance ( R.A.D), έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα με διάφορους καθηγητές χορού όπως : David Zambrano, Ori Flomin, Ann Cooper Albright, Paul Blackman, Χάρης Μανταφούνης, Χριστίνα Κλεισιούνη, Αντώνης Φωνιαδάκης, Νίκος Καλογεράκης, Στέλλα Ζάννου και άλλους, καθώς επίσης και σεμινάρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού  στο Impulstanz Festival, Βιέννη. Έχει διδάξει κλασσικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό σε παιδιά και ενήλικες.

Παρακολούθησε το DanceAbility Teacher Training Course με τον Alito Alessi το καλοκαίρι του 2012 στη Βιέννη, στα πλαίσια του Διεθνούς φεστιβάλ χορού Impulstanz. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2012-2013 δίδαξε χορό σε ενήλικες με αναπηρίες στον οργανισμό M.D.A ( Muscular Dystrophy Association), διδάσκει το DanceAbility  στο Σύλλογο ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας και συνεργάζεται με τη μεικτή ομάδα χορού ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ. Είναι κάτοχος διπλώματος της τεχνικής Thai Massage, από τη σχολή ITM Thai Hand International Training Massage School of Berlin, αναγνωρισμένη από τη σχολή ITM Chiang Mai της Ταϋλάνδης και είναι επίσημη Instructor του προγράμματος Stretch your limits.